Voluntarul Zilei – 9 februarie – Irina Lisnic

Am 16 ani și m-am născut în Republica Moldova, mai exact în Rezina, oraşul de pe malul drept al Nistrului. În prezent studiez la liceu, după ce am absolvit Școala de Muzică și Școala de Arte Plastice din Rezina.

Sunt alături de mişcarea unionistă din 2017. Am participat la diferite acțiuni ale mişcării unioniste, însă cel mai mult mi-a plăcut marşul de pe 22 octombrie 2016.

Unirea trebuie să se întâmple deoarece Basarabia este o părticică ruptă a României Mari, însă unii care nu-și cunosc istoria contrazic acest fapt, neînțelegând că drept dovada este limba, cultura și istoria țării noastre.

În timpul liber încerc să implic cât mai mulți oameni în diferite activități pe care le organizez deoarece cred că doar așa oamenii vor înțelege că suntem un popor și vorbim doar o limbă - „Limba Română”. Pe lângă aceasta, frecventez dansurile, sunt voluntară la CSPT „Armonia” și particip la diferite activități datorită cărora mă dezvolt în diverse domenii.

Eu sper că Unirea se va întâmpla anul acesta în Anul Centenar al Marii Uniri din 1918 deoarece mergând în calitate de coordonator în proiectul Cunoaște-ți Țara am văzut că oamenii conștientizează că, așa cum a zis marele nostru poet Mihai Eminescu, „Suntem ROMÂNI și punctum!”.

Oriunde vă aflați, și voi puteți deveni voluntari ai Unirii completând formularul online: http://www.unire2018.ro/voluntar