Voluntarul Zilei – 7 februarie – Sorin Scuratovschi

Am 39 de ani sunt născut în Mangalia, județul Constanța, iar în prezent locuiesc în București, unde lucrez ca ofițer bancar la Alpha Bank, după ce am terminat masteratul la Politehnică. În timpul liber îmi place să citesc, să călătoresc, să înot, să joc șah. Și, mai ales, să mă întâlnesc cu cei dragi: familia și prietenii.

Mă implic în mișcarea unionistă din anul 2014, respectiv după marșul din luna octombrie a acelui an. Mi-a plăcut foarte mult să particip la marșul unionist din 2016. Cu acea ocazie am răspândit fluturași la metrou; atunci am mai fost Voluntarul Zilei.

Unirea este visul de veacuri al poporului nostru, este ceva firesc să fim laolaltă cei care trăim împreună pe aceste meleaguri de peste 6.000 de ani. Și împărtășim aceeleași bunuri morale: iubim frumosul, pacea, noi n-am avut sclavagism și nici n-am fost imperialiști, cuceritori, doar ne-am apărat. Avem aceeași limbă, aceeași istorie, aceleași idealuri, iar asta ne unește.

Particip la marșuri, am fost și voi mai merge la Chișinău , în plus mai fac voluntariat la asociația Acțiunea 2012, în limita timpului disponibil. Când cred eu că se va întâmpla Unirea? Anul acesta, 2018!

Dacă ar fi să numesc persoana care m-a inspirat cel mai mult să mă implic pentru unire, acela este Radu Popescu și apoi, bineînțeles, George Simion.

Îmi doresc foarte mult să văd binele în țara noastră, respect și iubire pentru valorile noastre naționale. O lume mai bună pentru copiii noștri.

Oriunde vă aflați, și voi puteți deveni voluntari ai Unirii completând formularul online: http://www.unire2018.ro/voluntar