Voluntarul Zilei – 4 februarie – Cătălina Cornea

Cătălina are 27 de ani și este născută în oraşul Vulcăneşti, din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia, în sudul Republicii Moldova. Acum însă locuiește în Chişinău, unde este studentă la Facultatea de Litere.

Activează în mișcarea unionistă deja de zece ani, cel mai mult plăcându-i marşurile, „atunci împânzim oraşul cu tricoloare şi demonstrăm că suntem mulți şi uniți”. Are convingerea că Unirea dintre România și Republica Moldova este inevitabilă și trebuie să se întâmple „pentru că Republica Moldova nu e un stat, e un teritoriu rupt de la patria-mamă. Pentru că cei de aici sunt români, dar comunismul şi politicienii le-au dat o istorie falsă ce nu le aparține”.

„Suntem datori față de strămoşii noştri ca să facem iar o Românie Mare”, afirmă Cătălina Cornea, care nutrește convingerea că „Unirea va fi cea mai frumoasă poezie pe care generația mea o va scrie”.

Ce a inspirat-o pe frumoasa moldoveancă să se dedice cauzei unioniste? „Oamenii din România, prieteni de ai părinților care ne primeau ca acasă. Simțeam că peste Prut e acasă. M-a inspirat să mă implic o carte şi un eveniment. Cartea lui Liviu Rebreanu «Pădurea Spânzuraților». Iar 7 aprilie 2009 a fost un eveniment care m-a determinat să fac ceva pentru Basarabia ca să nu mai fie în ghearele celor ce nu îi ştiu suferința, istoria, Limba”.

Pe 25 martie 2018, Cătălina va lua parte la Marșul Unirii, când vom aduce 100.000 de oameni în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, pentru a marca 100 de ani de la votarea de către Sfatul Țării a Unirii cu România.

Oriunde vă aflați, și voi puteți deveni voluntari ai Unirii completând formularul online: http://www.unire2018.ro/voluntar