Voluntarul Zilei – 3 februarie – Gabriel Ivan

Am 22 de ani și m-am născut în municipiul Pitești din județul Argeș. În prezent sunt programator mobile la o firmă locală și sunt masterand la Informatică în cadrul Universității din Pitești.

Susțin mișcarea unionistă din vara anului trecut mai exact din iulie 2017, dar am început să mă implic efectiv de la începutul acestui an. Din păcate nu am participat decât la Ziua Națională în Bucuresti și Ziua Unirii Principatelor Române în Pitesti, unde cel mai mult mi-a plăcut faptul că am văzut ca tinerii încă mai sunt interesați de unire și viitorul țării, iar bătrânilor le stârnește nostalgia harta României Mari.

Unirea trebuie să se întâmple deoarece Basarabia a fost parte integrantă a României Mari este un drept istoric ce s-a votat în cadrul Sfatului Țării, echivalentul Parlamentului de astăzi, deci este un vot legitim. Totodată, cred că Unirea trebuie să se întâmple pentru a putea cinstii cu adevărat jertfa străbunilor noștri cazuti pe front! Basarabia a fost este și va fi pământ românesc, lucru recunoscut chiar și de către Lenin sau Senatul american.

Eu sper și am un feeling că Unirea se va întâmpla într-o zi simbolică, dacă nu acum pe 27 martie, pentru că este prea devreme și oamenii încă nu sunt constienti de faptul că Unirea este unica soluție, cel târziu la 1 decembrie 2018.

Dintre persoanele care m-au inspirat să mă implic pentru Unire, i-aș menționa în mod special pe George Simion, Vlad Bilețchi, Lucia Vieru și Ion Leașcenco. Dar toți unioniștii au demonstrat că sunt uniți și pregătiți să își depună timpul pentru cauza unionistă. Acest lucru m-a determinat să aleg să fiu colegul lor. Cu toții știm că timpul este cea mai prețioasă resursă a omului și ar fi bine să o cheltui pe lucrurile care contează cu adevărat.

Pe lângă programare și voluntariatul unionist îmi place să călătoresc, să joc fotbal, sunt pasionat de astronomie și încerc pe cât posibil să nu îmi neglijez familia, care înseamnă totul pentru mine.

Aș dori sa le adresez tuturor unioniștilor și tuturor romanilor de oriunde s-ar afla un an prosper un an care să fie marcat de o Unire intre cele doua maluri ale Prutului! Personal, anul asta mi-am propus să fac o vizită orașului cel mai reprezentativ din Basarabia (Chișinău) și să continui munca de voluntariat alături de colegii mei!

Oriunde vă aflați, și voi puteți deveni voluntari ai Unirii completând formularul online: http://www.unire2018.ro/voluntar