Voluntarul Zilei – 30 aprilie – Otilia Dascal

Mă numesc Otilia Dascal și am 16 ani. M-am născut în Basarabia, mai exact în Chișinău, unde mă aflu și la momentul actual. Studiez într-un liceu român din capitală, la Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim”. În cadrul mișcării unioniste mă implic activ de aproape 3 ani, deși unionistă am fost dintotdeauna.

Pe lângă faptul că am participat la majoritatea evenimentelor unioniste organizate atât în Republica Moldova, cât și peste Prut, m-am implicat și în organizarea a multora dintre ele, astfel încât nu aș putea să aleg doar unul dacă ar fi cazul să zic care dintre ele mi-a plăcut cel mai mult. Din mine este câte o părticică în fiecare activitate unionistă, pentru că m-am dedicat și încă mă dedic trup si suflet pentru această cauză.

Unirea dintre aceste două teritorii este inevitabilă, deoarece un adevăr istoric nu poate fi contestat, un adevăr istoric înfăptuit de 3 ori nu poate întâmpina greutăți în cea de-a patra și, sperăm noi, ultima înfăptuire. Un popor ce vorbește aceeași limbă, are aceleași tradiții strămoșești, același trecut și căruia i se preconizează un același viitor nu poate să nu rupă granițele ce stau în cale.

Activitatea mea în cadrul amplului val unionist este asemănătoare cu picătura chinezească: în fiecare zi vorbesc despre acest ideal, conving un om să creadă, promovez un simbol, transmit un mesaj, motivez un voluntar, pe scurt, îmi onorez datoria de cetățean. O dată exactă nu poate fi precizată, șansele Unirii sunt direct proporționale cu eforturile depuse, iar dacă ne concentrăm puterile, această realizare grandioasă nu este departe de punctul final.

Ceea ce m-a determinat să devin dintr-un unionst pasiv, unul activ este munca în echipă pe care am observat-o în mișcarea unionistă. Forța de care se dă dovadă și susținerea reciprocă dintre membri oferă în exterior impreisa unei familii frumoase cu ajutorul căreia poți ajunge spre scopurile stabilite.

Pentru mine timpul liber este atunci când reușesc să stabilesc noi relații cu oameni frumoși, cu care pot împărtăși interesele comune, îmi face o deosibită plăcere să călătoresc, iar înainte să călătoresc în locuri exotice și neobișnuite, am avut ocazia să îmi cunosc propria țară, România, al cărei cetățean sunt mândră să fiu.

În concluzie, dragi români, dragi unioniști, prin perseverență și determinare, vom reuși să aducem România Mare în vechile hotare.

Oriunde vă aflați, și voi puteți deveni voluntari ai Unirii completând formularul online: www.unire2018.ro/voluntar