Voluntarul Zilei – 28 ianuarie - Radu Pîslari

Mă numesc Radu Pîslari, am 16 ani și sunt din Chișinău. Sunt elev la liceul Român-Francez “Gheorghe Asachi” și reporter la Dediu Productions.

Sunt implicat în mișcarea unionistă de doi ani. Am participat la peste 100 de evenimente, la majoritatea în echipa de organizare. Cele mai impresionante pentru mine au fost Caravana Unirii și evenimentul istoric de la 1 decembrie 2016, respectiv desfășurarea unui kilometru de pânză tricoloră.

Unirea este ceva firesc și indispensabil pentru neamul românesc. Adevărul istoric trebuie să triumfe și să nu mai contribuim în continuare la pactul criminal între Hitler și Stalin. Unirea nu se așteaptă, ci trebuie făcută zi de zi prin implicarea fiecăruia dintre noi.

Sunt gata să mă dedic totalmente cauzei. Unirea se va întâmpla atunci când toate inimile române vor bate în unison, deci curând. Părinții și buneii au fost cei care mi-au transmis ștafeta unionistă.

Timpul liber îl dedic cizelării propriului eu și promovării adevărului către cei ce mă înconjoară.

De Centenarul Marii Uniri ne mobilizăm toți ca să avem un an decisiv pentru cauza noastră. Oriunde vă aflați, și voi puteți deveni voluntari ai Unirii completând formularul disponibil online pe http://www.unire2018.ro/voluntar