Voluntarul Zilei – 27 ianuarie – Alexandru Vulpe

Alex are 21 de ani și este originar din municipiul Chişinău, unde locuiește şi astăzi. Își sărbătorește aniversarea nașterii într-o zi specială pentru România și pentru Europa: 9 mai. În ziua de 9 mai a anului 1877, ministrul Mihail Kogălniceanu citea Declarația de Independență a României în fața Adunării Deputaților, la București. Această zi va deveni Ziua Independenței în România. Mai recent, tot pe 9 mai sărbătorim și Ziua Europei.

În prezent, studiază la Universitatea de Studii Europene din Moldova, în cadrul Facultății de Relaţii Internaţionale, anul II. Este alături de mişcarea unionistă din 2015, când a participat la Marşul din Bucureşti, iar de atunci a participat la majoritatea acţiunilor unioniste sub stindardul organizației Tinerii Moldovei, la invitația bunului său prieten Cornel David. „Cel mai mult  mi-a plăcut Marşul lui Ştefan cel Mare, în care tinerii mergeau pe jos, pe căldură sau prin ploaie, prin care au demonstrat că nu îi sperie nimic şi că pentru Unire sunt gata pentru orice”, își aduce aminte cu plăcere Alexandru Vulpe.

Despre reîntregirea Țării, tânărul moldovean consideră că este firească și în special necesară: „Unirea Republicii Moldova cu România trebuie să se întâmple deoarece avem aceleaşi tradiţii, aceeași limbă, suntem același popor, și mai ales pentru că în ultimul timp România ne ajută foarte mult prin mijloace băneşti, prin produse sau prin asistență medicală – serviciul SMURD. Cu atât mai mult cu cât unica şansă cumva să ne dezvoltăm, să ieşim din mentalitatea sovietică şi din situaţia în care se află acum Republica Moldova este Unirea!”

În slujba Unirii, Alex se implică pe diferite căi, de pildă prin platforma NationBuilder cu lucrează în prezent mișcarea unionistă, este nelipsit la şedinţele de la sediul din Chișinău al organizației Tinerii Moldovei referitoare la acţiunile viitoare, participă la evenimentele și manifestațiile publice, precum și în mediul online, pe reţele de socializare.

Credea că Unirea ar putea deveni realitate în 2018-2019, dar după ce în alegerile prezidențiale din Republica Moldova a câştigat un „nepreşedinte” şi iar din partea Bucureştiului vede multă nepăsare dinspre mediul politic, nu mai este atât de sigur de reunificare în viitorul apropiat. Știe însă că Unirea este în fiecare dintre noi și că toți putem să o aducem mai aproape cu fiecare zi.

Oriunde vă aflați, și voi puteți deveni voluntari ai Unirii completând formularul online pe http://www.unire2018.ro/voluntar. În Anul Centenar ne mobilizăm ca să avem un an decisiv pentru cauza noastră. Ne este de ajutor chiar şi numai un like, un comentariu sau o distribuire pe Facebook a postărilor noastre.