Voluntarul Zilei – 24 ianuarie – Adriana Tuluc

Mă numesc Tuluc Adriana și sunt în vârstă de 21 de ani. M-am născut atunci când toamna își dădea mâna cu iarna, pe 26 noiembrie 1996 în municipiul Chișinău, apoi am copilărit în orașul Edineț din nordul Republicii Moldova, iar în prezent locuiesc la București. Am absolvit colegiul national „Grigore Moisil” din orașul Onești, județul Bacău, iar acum sunt studentă în anul I la Facultatea de Filosofie, Universitatea din București, la cursurile de zi.

Sunt alături de mișcarea unionistă din anul 2014, când am intrat în frumoasa familie unionistă. Împreună cu minunatele suflete tricolore am participat în campanii precum „Primăvara se numără românii”, „Mă declar român la recensământ”, dar și la marșuri printre care Marșul lui Stefan cel Mare pe jos de la Chișinău la Iași, la poduri de flori și la multe alte activități care m-au făcut mândră de faptul că prin venele mele curge sânge de român. Fiecare manifestație începând cu colectare de cărți și terminând cu marșuri, strângeri de semnături sau împărțit pliante la metrou mi-a uns sufletul, pentru că așa simțeam că aduc mai aproape de realitate idealul reîntregirii, mai aproape de oameni.

Unirea ar trebui sa se întâmple deoarece străbunicii mei au luptat pentru Unire. Deoarece între frați nu este corect să stea o graniță și să mi se ceară pașaportul de fiecare dată când trec de acasă... acasă.

Pentru Unire încerc să fac zilnic câte ceva concret, începând de la articolele scrise de mine și prin distribuiri sau ajutor în calitate de voluntară la Platforma Unionistă Acțiunea 2012. Unirea se va întâmpla când vom lăsa acel instinct de turmă în care toți doar privesc, critică și nu fac nimic, când vom scoate din noi viermele indiferenței și, mână de la mână, cot la cot, vom pune umărul la schimbare.

Cred că dacă ar trebui să vorbesc despre o persoană care m-a inspirat în lupta pentru Unire, aceasta a fost străbunica mea care întotdeauna din fragedă copilărie mi-a insuflat acest crez și mi-a spus să iubesc tot ce este românesc și, indiferent de orice, să fac tot ce pot să apropii frații de frați.

În afară de voluntariat, în timpul liber îmi place să citesc, cartea fiindu-mi un fel de „drog” contra răutăților din jur, tovarășa zilelor mele bune sau rele.

Oriunde vă aflați, și voi puteți deveni voluntari ai Unirii completând formularul online: http://www.unire2018.ro/voluntar