Voluntarul Zilei – 22 ianuarie – Adriana Cacicovschi

Am 17 ani, sunt născută în capitala României, București, iar în acest moment locuiesc în Chișinău. În prezent sunt  elevă la liceu în clasa a 11-a la IPLT „Petru Rareș” din Chișinău. În timpul liber îmi place să petrec  timpul cu familia și să fac ceea ce îmi place și mă inspiră. Sunt pasionată de muzică, de care sunt  legată deja de 11 ani, de lectură și călătorii.

Susțin  mișcarea  unionistă de vreo trei ani, însă am început să mă implic mai mult din vara anului 2017 când am fost la o tabără de vară din România, împreună cu colectivul de la Tinerii Moldovei, unde sunt astăzi membră a acestei organizații. După tabără am început să merg la diverse evenimente unioniste la care am cunoscut persoane noi și interesante. Cei care m-au inspirat să mă implic pentru unire au fost  membrii de la Tinerii Moldovei. Încerc să promovez Unirea prin mediul online dând share la evenimente unioniste sau la postări cu referințe istorice care țin de unire. De asemenea, îmi îndemn prietenii și apropiații să se alăture acestei mișcări.

După părerea mea, Unirea dintre România și Republica Moldova  ar trebui să se întâmple deoarece noi suntem aceeași nație – români –,vorbim aceeași limbă – limba română – și avem aceleași tradiții etc. Dar, nu în ultimul rând, pentru că suntem frați, iar între frați nu ar trebui să existe granițe. Șansa cea mai bună pentru a reîntregi națiunea este Anul Centenarului 2018. Șansa va fi posibilă dacă ne vom mobiliza și vom munci umăr la umăr pentru a obține scopul propus.

Completează formularul: http://www.unire2018.ro/sustin_unirea_2018, astfel vei fi mereu la curent cu toate acţiunile şi campaniile unioniste din ţară şi din zona ta ce se vor desfăşura de-a lungul anului 2018. De asemeni ai posibilitatea să devii voluntar activ al Unirii. Fiecare voluntar care îndeplineşte sarcinile zilei şi se implică activ pentru Unire, va câştiga o serie de beneficii, pe baza punctelor acumulate.

O reacție