Voluntarul Zilei – 22 februarie – Cristina Jalbă

Mă numesc Jalbă Cristina, am 21 de ani şi m-am născut în satul Borogani, raionul Leova, Republica Moldova. Deja de doi ani locuiesc în Bucureşti. Urmez studiile la Universitatea din Bucureşti, Facultatea Administraţie şi Afaceri, anul II. În timpul liber combin cele două mari pasiuni ale mele şi anume: citesc cărţi şi scriu poezii.

Din păcate, nu am prea mult timp de când m-am alăturat Mişcării Unioniste dar simt româneşte din totdeauna. Acesta şi este motivul pentru care implicarea mea în tot ceea ce înseamnă Anul Centenar, tot ceea ce înseamnă ReUnirea, a devenit inevitabilă.

Nu am participat în mod direct la acţiuni ale mişcării unioniste, deoarece am alocat foarte mult timp studiilor, însă în mod indirect am susţinut mereu implicarea persoanelor care luptă pentru Unire 24/7, care simt româneşte şi păstrează cu sfinţenie acest crez în sufletul lor.

Unirea dintre România şi Republica Moldova se va întampla, atât timp cât aceasta este voinţa cetăţenilor, atât timp cât fraţii şi surorile de pe ambele maluri ale Prutului luptă pentru a se reuni, nimeni şi nimic nu-i poate opri. Avem de partea noatră istoria iar 2018, anul Centenar, cu siguranţă este anul în care istoria va fi rescrisă.

Particip la programul de internship organizat de către Platforma Unionistă Acțiunea 2012 (membră a Alianței pentru Centenar), în cooperare cu grupul intraparlamentar Prietenii Unirii, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România și mai multe organizații de studenți basarabeni. În plus, contactez potentiali suporteri ai Unirii pe platforma unire2018.ro

„Într-un moment de renaştere naţională, se poate face reunirea naţiunii române într-un singur stat”. Astfel anul 2018, Centenarul Marii Uniri este cel mai potrivit moment pentru a înfăptui Unirea şi a evita trecerea a încă 100 de ani, pentru a reveni la patria mamă, România.

Pentru Unire au luptat şi luptă în continuare persoane care îşi cunosc istoria, care îşi iubesc patria şi care se trezesc în fiecare zi cu ideea reunificării în suflet.

Numărul persoanelor care mă inspiră pentru a mă implica, în tot ceea ce înseamnă Unirea, este unul foarte mare, de la domnitori, poeţi, oameni care au promovat cultura românească, până la reprezentanţi ai mişcării unioniste şi oamenii politici actuali care luptă zi de zi pentru ca reunirea să fie înfăptuită. Un exemplu demn de urmat şi pentru care am un respect aparte sunt reprezentanţii localităţilor din Republica Moldova care au semnat declaraţii de Unire cu România, de la începutul lui 2018 iar numărul acestora este într-o continuă creştere. Ar fi păcat ca, înconjuraţi fiind de oameni care dau dovadă de curaj şi patriotism, noi cei care putem şi avem dorinţa de a ne implica, să nu o facem.

În 2018 mi-am propus să mă implic în cât mai multe activităţi, pentru a marca Centenarul Marii Uniri aşa cum se cuvine şi anume luptând pentru ReUnire.

Oriunde te afli, și tu poți deveni voluntar a Unirii completând formularul online: http://www.unire2018.ro/voluntar