Voluntarul Zilei – 1 februarie – Adelina Răileanu

Am 17 ani și m-am născut în Republica Moldova, satul Floreni din raionul Anenii Noi, unde locuiesc și în prezent. Sunt elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic Român-Francez „Gheorghe Asachi” din Chișinău.

Sunt voluntar în mișcarea unionistă de la începutul lunii decembrie 2017. Am participat la promovarea valorilor românesti, eveniment organizat în liceul meu de către asociaţia obştească non-guvernamentală ODIP, iar pe data de 24 ianuarie 2018 am fost prezentă la monumentul lui Alexandru Ioan Cuza. Mi-au plăcut ambele ocazii, dar mi-a rămas în memorie în special primul eveniment, fiindcă am văzut atâția elevi care primeau cu entuziasm câte un steguleț tricolor în piept și un calendar cu mesaj unionist și mi-am dat seama cât de repede se poate transmite societații o informație.

Tatăl meu este român, iar acum nu e alături de familia mea. Pentru ca eu să-l găsesc și să-l întreb de ce a plecat trebuie să ies din țară, dar nu pot fără mama sau procură, însă mama este și ea plecată peste hotare. Dacă s-ar face Unirea dintre România și Republica Moldova, multe familii ca a mea se vor reuni la rândul lor.

Mă implic prin faptul că sunt voluntar în mișcarea unionistă și prin faptul că încerc să duc mesajul unionist tuturor celor care mă înconjoară. Sunt sigură că unirea se va realiza în 2018. S-a făcut prea mare agitație și s-au implicat prea mulți oameni ca să nu ieșim victorioși.

La început, Vlad Bilețchi era unicul om care s-a manifestat deschis în scopul Unirii. El m-a impresionat prin încrederea în sine și în ceea ce face. Mi-am zis: „Este nebun dacă el își imaginează că va putea mișca două țări întregi timp de un an!”. Dar când m-am informat mai mult despre situația existentă am spus: „E nevoie și de mine alături de toți unioniștii!” și astfel am aplicat ca voluntar.

Îmi place mult să citesc cărti actuale și să mă informez despre știrile din domeniul juridic, îmi place să fiu informată despre toți judecătorii, avocații și procurorii care s-au evidențiat în țară. Despre mine aș vrea să vă mai împărtășesc faptul că iubesc dreptatea și că nu mă implic în lucruri, proiecte sau programe care nu vor aduce victorie, doar dacă știu că înfrângerea nu mă va afecta.

Oriunde vă aflați, și voi puteți deveni voluntari ai Unirii completând formularul online: http://www.unire2018.ro/voluntar