Voluntarul Zilei – 19 februarie – Andrei Teodorescu

Mă numesc Andrei Teodorescu și m-am născut pe 22 august 1992 în municipiul Deva, județul Hunedoara. Am crescut în micuțul orășel de malul Someșului, și anume Satu Mare, județul Satu Mare, iar in prezent locuiesc în municipiul București.

Am studiat Sociologia ca domeniu atât la nivel de studii de licență, cât și la nivel de master, licența la Universitatea de Vest din Timișoara. Studiile de master în sociologie pe cercetare le-am urmat la Universitatea din București. La momentul actual îmi continui aventura în cadrul companiei Telekom Romania pe postul de analist servicii clienți în cadrul unui proiect de back office cu Enel Energie Muntenia.

Însă aici ne așezăm gândurile, simțurile și sentimentele unioniste, unul dintre gânduri mă duce către o amintire de la un eveniment petrecut în a II- a jumatate a lunii august 2017: fondarea Alianței pentru Centenar, eveniment petrecut la Palatul Parlamentului, acel moment când am participat ca delegat din partea Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, practic a însemnat începutul susținerii mișcării unioniste.

Devenind un cetățean activ, atât în activitatea privată, cât și în cea profesională, deseori dispun de un timp limitat care nu îmi permite să iau parte la evenimentele mișcarii unioniste. Chiar dacă dispun de un timp limitat, încerc prin activități intelectuale să susțin mișcarea unionistă în anul „leagănului” Unirii, precum contribuția în realizarea unui studiu sociologic din perspectiva exploratorie asupra percepției populației românești din Basarabia față de Unirea cu țara mamă: România.

O întrebare pertinentă sosește de pe drum, iar oamenii de pe stradă, din comunitate, de la muncă, de la școală, bunicii, părinții, rudele și cunoștințele ne pun următoarea întrebare generică: „Când se va întâmpla Unirea României cu Basarabia?” Răspunsul este unul franc și ferm pe care îl ofer tuturor: Se va consfinți atunci când tinerii își vor cunoaște trecutul și prezentul pentru a privi spre viitor! Bineînțeles, luând în considerare voința națională din istoria României, care din acest an devine o țară seculară. Odată ce au înțeles mesajul și lectura din istoria românilor, fără cenzură și tergiversări, doar atunci se va realiza Unirea. Un alt factor important, votul tinerilor în alegerea unor politicieni care să ajungă la un consens pentru a se realiza Unirea din punct de vedere juridic și administrativ. Din punct de vedere lingvistic, istoric și geografic suntem uniți, însă consensul politic poate însemna un gest de reparație istorică.

Un personaj care a luat act de voința românilor din provinciile istorice romanești a fost Regina Maria a României și a tuturor românilor.

În timpul meu liber am activități precum: lectura din cărți de istorie, sociologie; plimbări și poze făcute în oraș. Cel mai important lucru la care mă gândesc: Cum să revenim la monarhie pentru a fi din nou o Românie Mare și unită sub Coroana de Oțel a Regatului Român.

În încheiere, un îndemn al MS Regele Mihai al tuturor românilor de pretutindeni, adresat poporului în anul 2011, în ședința solemnă a Parlamentului reunit în plen: „Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie. Cinismul, interesul îngust și lașitatea nu trebuie să ne ocupe viața. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil și generos.” – M.S. Regele Mihai I (1921-2017)

Oriunde vă aflați, și voi puteți deveni voluntari ai Unirii completând formularul online: http://www.unire2018.ro/voluntar

Fii primul care comentează

Verifică-ți emailul și activează-ți contul.