Voluntarul Zilei - 17 februarie - Patricia Iercoșan

Am 24 de ani, sunt din Arad, iar acum locuiesc în colțul opus al țării, pe malul mării, la Constanța. Lucrez pentru Philip Morris International și sunt masterand la Facultatea de Fizică, Universitatea București. În puținul timp liber pe care îl mai am, îmi place să ies cu velierul pe apă și să-i învăț pe copii arta yachting-ului.

Sunt alături de mișcarea unionistă din 2016, de când a început proiectul „Cunoaste-ți Țara”. Am participat la mai multe acțiuni unioniste, dintre care cel mai mult mi-a plăcut la marșul din 2016 de la București.

E foarte simplu de ce ar trebui să se întâmple Unirea dintre România și Republica Moldova: vorbim aceeași limbă, împărțim aceeași istorie, nu cred ca e nevoie de alte argumente. Faptul că am fost despărțiți pentru a șterge anumite datorii politice este irelevant. Am fost, suntem și vom fi mereu frați!

Mă implic pentru Unire încercând să-mi ofer tot timpul liber pentru această cauză și să răspândesc între cunoscuți ideea de Unire. Când se va întâmpla Unirea? Sincer nu ştiu, ce știu este că noi muncim zi de zi pentru asta și suntem încrezători că se va întâmpla în viitorul apropiat.

George Simion este persoana care m-a inspirat să mă implic pentru Unire. Despre el am aflat prima oară dintr-un articol de presă, atunci când i-a fost interzis accesul în Republica Moldova. Întâmplarea a făcut ca, după o săptămână, George să bată la ușa mea ca să mă întrebe dacă vreau să mă implic în „Cunoaste-ți Țara”, ceea ce am și făcut. M-a impresionat entuziasmul și energia pe care le dedică pasiunii sale mistuitoare pentru Unire.

Îmi sunteți cu toții dragi și astept cu nerăbdare ziua în care ne vom bucura împreună de reușita noastră. Basarabia e România!

Pentru că 2018 este Anul Centenar al Marii Uniri din 1918, mobilizăm toţi unioniştii ca să readucem Basarabia acasă. Oriunde vă aflați, și voi puteți deveni voluntari ai Unirii, completând formularul online pe http://www.unire2018.ro/voluntar