Voluntarul Zilei – 12 februarie – Ion Bojii

Am 21 de ani, sunt născut în satul Cimișeni, raionul Criuleni, iar de când am terminat clasa a IX-a m-am mutat în Chișinău. În prezent sunt elev la un colegiu din Chișinău, mai am un an pâna îmi iau diploma. Pe lângă școală, mai și lucrez pe internet în domeniul design. În timpul liber, cel mai des sunt fie pe afară în aer liber, fie cu o carte bună în mână ori cu un ceai gustos, acesta fiind unul din hobby-urile mele: să caut și să gust ceaiuri din toată lumea.

Mai mult decât atât, sunt voluntar și vicepreședinte la ONG-ul „Tinerii Moldovei”. Cu ei sunt împreună de circa doi ani jumate și mi-a intrat atât de adânc în sânge unionismul, încât nu cred că în viitorul apropiat voi pleca din acestă familie minunată și prietenoasă. Împreună cu ei am trecut peste multe greutăți, cum ar fi Hora Quest, care a devenit pentru mine o istorie ce va fi povestită copiilor și nepoților.

Unirea celor două state - Republica Moldova și România din prezent - este în primul rând un beneficiu foarte mare pentru cetățenii Republicii Moldova, adică niște măriri de salarii, de pensii și asa mai departe, ceea ce ar însemna un trai mai bun decât avem în acest moment. Cel mai interesant fapt din experiența de unionist este că cetățenii români vor Unirea conștientizând că vor fi nevoiți să dea de la ei, dar cetățenii Moldovei nici asta n-o pot înțelege.

Eu pentru înfăptuirea Unirii muncesc foarte mult. Sunt momente când nu dorm cu nopțile pentru a lucra în folosul Unirii. Fiind președinte pe logistică în TM, am avut momente când dormeam o oră din 24 și ne apucam din nou de muncă. Unirea oamenilor deja s-a întâmplat, dar Unirea statelor va fi putin mai târziu, deoarece poporul moldovean încă nu e gata de un trai mai bun.

Eu nu am fost invitat sau adus de cineva pentru a munci în TM, adică pentru Unire, eu am venit singur. Pe atunci încă nu știam care este activitatea de bază a acestei organizații, dar între timp mi-a plăcut foarte mult activitatea și am zis că - de ce nu? - aici e locul și momentul potrivit să-mi croiesc propria istorie.

Vreau să îndemn și alți tineri, care încă nu sunt siguri că fac ceea ce vor, să se implice în voluntariat. Și poate chiar pentru Unire să luptăm cot la cot, dar să vadă cu toții care este atmosfera de lucru în ONG-uri și cât de interesant este în același timp pe lângă tot lucrul făcut. Îi invit pe toți alături de noi pentru o experiență nouă și de neuitat.

Oriunde vă aflați, și voi puteți deveni voluntari ai Unirii completând formularul online: http://www.unire2018.ro/voluntar