Voluntarul Zilei – 11 februarie – Cătălin Marin

Cătălin Marin are 36 de ani, este din București și are doi copii de care este foarte mândru. Se mândrește și cu faptul că e vechi suporter stelist, susținând CSA Steaua fără să-i disprețuiască pe prietenii lui care țin cu alte cluburi de fotbal sau pe cei care nu sunt pasionați de sportul cu balon. Buna dispoziție arareori îl părăsește.

Este un munte de om, dar un munte din acela la care ajungi să găsești ceva cu adevărat prețios de îndată ce dai la o parte aparențele. Are un suflet de aur și te sprijină când ești căzut, la propriu și la figurat. Este alături de mișcarea unionistă deja de peste doi ani și de atunci participă la toate evenimentele și acțiunile de-o parte și de alta a Prutului.

Patriotismul i-a fost insuflat de bunicul său, veteran al Armatei Române în Al Doilea Război Mondial, pe care sovieticii l-au suit într-un tren al morții, cu destinația Siberia. Bunicul a sărit din tren și a rămas în România, dar a trăit toată viața cu un picior de lemn din această cauză. De la el, Cătălin știe că pentru a îndrepta lucruri rele sau pentru a face lucruri bune, este nevoie de sacrificiu personal.

La recenta Adunare Generală a Platformei Unioniste „Acțiunea 2012” a fost ales vicepreședinte național însărcinat cu Logistica. Iată ce a avut de spus la evenimentul care a avut loc în sala de ceremonii a Casei de Cultură a Studenților din București:

„Așa cum spune George Simion, fiecare unionist are o super-putere, un talent sau un lucru la care se pricepe și cu care contribuie la mișcarea unionistă. Talentul sau priceperea mea este de a gestiona materiale, acele lucruri care ne ajută atunci când le avem la dispoziție, respectiv care ne enervează atunci când ne lipsesc sau nu funcționează.

Zi de zi la jobul meu, gestionez un depozit de piese auto și îmi doresc să ajut mișcarea unionistă cu experiența mea de a face inventare, de a verifica stocul și de a ști mereu unde găsesc tot de ce au nevoie clienții. Îmi place să-mi asum responsabilități și o voi face cu plăcere atunci când vom avea nevoie să organizăm autocare sau să deplasăm portavoci, bannere, steaguri tricolore și toate celelalte materiale la evenimentele din 2018. Pentru că sunt un om al vorbelor puține, prefer să las faptele să vorbescă despre mine”.

Oriunde vă aflați, și voi puteți deveni voluntari ai Unirii completând formularul online: http://www.unire2018.ro/voluntar