Voluntarul Zilei – 10 mai – Elza Maria Banu

Mă numesc Elza Maria Banu, am 30 de ani şi m-am născut în Curtea de Argeş. De 9 ani locuiesc în Bucureşti. Iniţial am venit aici pentru studii. Am urmat masterul Asigurări, Bănci şi Burse de valori organizat de Academia de Studii Economice. În prezent lucrez ca Analist pentru Sistec.

Sunt alături de mişcarea unionistă din anul 2018, dar îmi doresc ca Republica Moldova şi România să redevină acelaşi stat de foarte mult timp. Basarabia s-a constituit ca Republică Democrată Moldovenească la sfârşitul anului 1917, şi-a proclamat autonomia în cadrul Republicii Ruse, independenţa faţă de Rusia bolşevică, iar în final la 27 martie 1918 s-a unit cu mama sa România. Susţin re-unirea Basarabiei cu România. De data aceasta vreau ca unirea să aibă loc pentru totdeauna.

Am participat la următoarele acţiuni ale mişcarii unioniste: Iaşi - 24 ianuarie a.c., Chişinău - 25 martie a.c., Braşov-Valea Prahovei - Sinaia - litoralul românesc în perioada 28 aprilie - 1 mai a.c.. Urmează din nou Iaşiul, de data aceasta cu Alianţa Centenară. Fac tot ceea ce ţine de mine pentru a ajuta la adunarea celor 1 MILION de semnături necesare pentru referendumul pentru UNIRE. Suntem de abia la început, dar feedback-urile pozitive primite din partea oamenilor mă fac să cred ca re-unirea va avea loc mai devreme sau mai tarziu. Este doar o chestiune de timp. Am încredere în Alianţa pentru Centenar. Sunt convinsă că regulile clare şi bine definite accelerează procesul.

România a cedat Basarabia către Uniunea Sovietică în mod forţat ca urmare a ultimatumului dat de guvernul sovietic care urmărea punerea în aplicare a pactului Ribbentrop-Molotov. Nu aceasta a fost dorinţa poporului român. Cine m-a inspirat? Bunicul meu care a luptat în cel de-al doilea război mondial. Mi-a povestit istoria ţării noastre exact aşa cum s-a întamplat.

Oriunde vă aflați, și voi puteți deveni voluntari ai Unirii completând formularul online: www.unire2018.ro/voluntar

 

 

Fii primul care comentează

Verifică-ți emailul și activează-ți contul.