SEMNEAZA UNIREA: Sadova, raionul Călărași

sadova_a.jpg

Satul de baștină al lui Dodon a semnat astăzi Declarația de Unire cu România. Actul a adunat peste 500 de semnături, inclusiv ale sadovenilor aflați în diaspora. La evenimentul festiv în care primarul de Sadova, împreună cu ex-primari și consilieri, a făcut public Declarația de Unire. Acolo s-au adunat mai mulți săteni ale căror opinii s-au împărțit: unii strigau „Unire”, iar tabăra socialistă scanda împotriva Unirii.

Anterior semnării Declarației, edilul de Sadova declara: „Administrația consiliului local Sadova ia în calcul semnarea Declarației de Unire și am fi foarte bucuroși să fie semnată. E o Declarație frumoasă, cu îmbrăcăminte de patriotism și unionism și o putem face și noi la moment. (…) Cred că până la 27 martie o să ne reușească. Noi vrem să facem o manifestație cu implicarea școlii și a grădiniței atunci când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire”.

În 2017, grădinița din localitatea Sadova din raionul Călărași a fost renovată cu sprijinul financiar al României. Pentru lucrările de renovare, din grantul oferit de Guvernul României au fost alocate peste 921.000 de lei. Pe 23 septembrie 2017, Sadova s-a înfrățit cu localitatea Cuza Vodă din județul Călărași.

Numărul localităților din Republica Moldova care și-au oficializat dorința de Reunire a ajus la 106.

CÂND
March 27, 2018 at 1pm - 4pm
UNDE
Sadova, r. Călărași
Sadova, Călărași District
Moldova, Republic of
Hartă Google şi orientare

Salut, participi la eveniment?

Fii primul care comentează

Verifică-ți emailul și activează-ți contul.