SEMNEAZA UNIREA: Parohia Moara Domnească, județul Ilfov

parohia_moara_domneasca.jpg

parohia_moara_domneasca_2.jpg

 

Prima Parohie din România semnează Declarația de Unire! 
Este vorba despre Parohia Moara Domnească, județul Ilfov.
Actul istoric a fost semnat de 57 de persoane:
Parintele Paroh Mihail Dobre, alți doi preoți invitați, membrii consiliului comitetului parohial și alți credincioși care au participat la slujbă de Duminică.
“Dragostea de patrie a fost si este unul dintre cele mai inaltatoare sentimente pe care le poate nutri un om de-a lungul vietii sale. Dragostea pentru propria tara nu trebuie demonstrata si strigata batand cu pumnul in piept, ci trebuie simtita si traita. Iar daca reusesti sa o simti, o vei transmite si celorlalti prin ceea ce esti si prin ceea ce faci, astfel cu adâncă emoție și inima plină de bucurie In ziua de 18 martie 2018 , intr-o frumoasa atmosfera sarbatoreasca, potrivita sarbatoriri Centenarului unirii Basarabiei cu Patria Mama, a avut loc sedinta solemna a Consiliului si Comitetului Parohial , la care au participat si enoriasi ai parohiei si doi frati preoti dragi ai parohiei noastre.
Manifestarile acestei sarbatori au inceput cu slujba Sfintei Liturghii si slujba de Te-Deum , iar in continuare s.a citit referatul cu tema “Basarabia, pamant romanesc , culminand cu citirea textului Declaratiei de Unire , acesta fiind aprobat de cei prezenti, in unanimitate.
În aceste momente solemne şi înălţătoare pentru Patrie cei prezenti au semnat aceasta Declaratie de Unire indrumati de dragostea fata de Dumnezeu si Tara, cu gandul la fratii lor basarabeni.” ne-a comunicat preotul paroh Mihai Dobre.
Amintim că primul preot care a semnat Declarația de Unire și adeziunea pentru idealul reîntregirii, a fost parintele Vasile Antonie Tămaş.
Cu Dumnezeu înainte pentru reunificarea Țării!
Așa să ne ajute Dumnezeu.

CÂND
March 27, 2018 at 1pm - 4pm
UNDE
Parohia Moara Domnească, jud. Ilfov
Moara Domnească, IF 077100
Romania
Hartă Google şi orientare

Salut, participi la eveniment?

Fii primul care comentează

Verifică-ți emailul și activează-ți contul.