SEMNEAZA UNIREA: mun. Lugoș, jud. Timiș

lugoj.jpg

lugoj_2.jpg

Consiliul Local al municipiului Lugoj, județul Timiș, a votat joi o Declarație de Reunire, prin intermediul căreia își exprimă solidaritatea cu autoritățile locale din Republica Moldova care au votat pentru Unirea cu România și îndeamnă unitățile administrativ-teritoriale de pe ambele maluri de Prut să le urmeze exemplul.

„Prin prezenta declarație ne asociem demersurilor primarilor din Republica Moldova (Basarabia) de a lupta pentru recunoașterea valabilității actului Unirii citit de bistrițeanu Iuliu Hossu, la 1 decembrie 1918. Ne exprimăm dorința de a sărbători împreună Centenarul Marii Uniri, fără ca pământul românesc să aibă graniță la Prut”, se menționează în Declarație.

„Generaţia de azi are datoria morală de a lupta pentru aceleași idealuri apărate cu preţul vieţii lor de înaintașii noștri. Poporul român nu poate sărbători Centenarul Unirii fără o parte din teritoriile românești care au făcut obiectul marii sărbători de la Alba Iulia, în 1918; Să facem tot ce stă în puterea noastră pentru reîntregirea ţării în Anul Centenar 2018”, se mai arată în documentul adoptat de bănățeni.

CÂND
March 27, 2018 at 1pm - 4pm
UNDE
mun. Lugoj, jud. Timiș
Lugoj, TM
Romania
Hartă Google şi orientare

Salut, participi la eveniment?

Fii primul care comentează

Verifică-ți emailul și activează-ți contul.