SEMNEAZA UNIREA: Crihana Veche, raionul Cahul

Crihana_Veche.jpg

DECLARAŢIE DE REUNIRE

Călăuziți de Duhul Adevărului și al Libertății, în numele nostru și al consătenilor care ne susțin, din comuna CRIHANA VECHE, Cahul, vatră românească multiseculară și timp de 47 de ani parte inseparabilă a Statului Român modern (1856-1878, 1918-1944), în virtutea dreptului istoric și de neam, recunoaștem valabilitatea ACTULUI UNIRII Basarabiei cu Țara Mamă România din 27 martie 1918, act pe care nu l-a anulat nimeni niciodată și de la a cărui înfăptuire sărbătorim acum 100 de ani. 
Ca locuitori ai acestei vetre strămoșești care a participat la cele Trei Sfinte Uniri ale românilor (1600, 1859, 1918), sub înțeleapta conducere a lui Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza și Ferdinand I Întregitorul, semnăm această Declarație din tot sufletul și din tot cugetul nostru și pledăm pentru REÎNTREGIREA NAȚIONALĂ, spre a făuri pentru copiii noștri și pentru noi înșine un viitor mai bun, mai drept, mai sigur, mai prosper și mai liber. 
Semnăm această Declarație de Reunire și cu gândul la consătenii noștri, frați, părinți, bunei și străbunei care au îndurat suferințe și chinuri, fiind uciși în război, supuși execuțiilor, foametei organizate, deportărilor, lipsurilor, asupririlor și smulși cu forța de la trupul patriei istorice de criminalii Hitler și Stalin. 
Declarația noastră este semnată și din îndemnul celor peste 1000 de fii și fiice ale comunei noastre care și-au redobândit cetățenia română sau al celor care doresc să redevină cetățeni români.
Declarația noastră este și un semn de frăție cu cele 4 comune din Țară cu care Crihana Veche este înfrățită: Mihail Kogălniceanu (jud. Constanța), Scânteiești și Oancea (jud. Galați) și Mihai Viteazu (jud. Cluj), precum și cu localitatea Poiana Sărată, comuna Oituz (jud. Bacău), din care provin zeci de familii din satul nostru.
Reunirea pașnică și liberă cu Patria noastră istorică și etnică România este cea mai bună formă de desăvârșire a suveranității românilor dintre Prut și Nistru.
Dorim să revenim la sânul Patriei noastre România pentru ca fiii și nepoții noștri să trăiască într-o țară prosperă, liberă și sigură, bucurându-se de binefacerile unei vieți naționale în unitate. Împreună vom fi mai puternici. Prutul trebuie să ne unească, nu să ne separe. Așa să ne ajute Dumnezeu!

CÂND
March 27, 2018 at 6pm - 9pm
UNDE
Crihana Veche, r. Cahul
Crihana Veche, Cahul District
Moldova, Republic of
Hartă Google şi orientare

Salut, participi la eveniment?

Fii primul care comentează

Verifică-ți emailul și activează-ți contul.