Sarcinile zilei de 23 februarie

1. Distribuie Știrile 10TV pe contul tău de fb.com și Știri românești  pe ok.ru, adăugând textul: Un cetățean corect, e un român informat! Urmăriți zilnic știrile 10TV!

2. Apreciază ultimele 20 de postări de pe Unirea TV.

Lasă comentariul Efectuat după îndeplinirea sarcinilor zilei de azi.


Voluntarul Zilei – 23 februarie – Inna Argint

Peste o lună împlinesc 19 ani. M-am născut în Ucraina, regiunea Odesa, raionul Ismail, Utconosovca sau vechea denumire Erdec- Burnu (Bugeac). Locuiesc acum în București. Urmez studii de licență, anul II, mai exact Economie generală, la Academia de Studii Economice din București. Tot la ASE mai fac și pregătire pedagogică. În afară de internshipul de la Parlament mai fac un stagiu de practică la ziarul Cotidianul din București.

Am participat doar la o școală de vară, intitulată „Cultură și identitate românească de la Arcuș, județul Covasna, pentru tinerii liceeni din Basarabia istorică, în perioada 5-15 iunie 2015.

Chiar dacă sunt din Bugeac, e aceeași Basarabie, toți suntem Români, vorbim aceeași limbă, avem aceleași rădăcini. Așa cum avem mult în comun, pentru că suntem un ne-am, nu mi se pare corect să ne despartă acele granițe (vame) și să stăm ore, ca să putem veni în vizită la frați și surori. Mai ales faptul,că pe vremea străbunicilor mei eram parte a României. Și familiile, în majoritatea lor, sunt române. Chiar numele meu de familie Argint a apărut la mine în sat de la țăranii strămutați din Oltenia, Muntenia și Moldova.

Abia am devenit voluntar al Unirii, fără să fiu membru al mișcării unioniste, dar când plec acasă sau vorbesc cu cei din sat, le povestesc cum e aici, și că aici chiar te simți ca acasă, pentru că e Țara noastră!

N-aș zice că persoanele apropiate chiar îmi spuneau să mă implic pentru Unire, doar mereu îmi repetau că noi vorbim română, suntem Români și mereu vom fi. Și pentru aceasta să păstrăm tradițiile și să vorbim româna literar, nu cu rusisme cum vorbesc alții, și pe cei care îi auzim să-i corectăm și să le povestim cine suntem noi și cum trebui să vorbim. Diriginta mea, Maria Ivanovna Popescu, și fiul ei, Anatol Popescu, cu ajutorul acestor persoane și am ajuns aici la studii, și am înțeles că aici sunt acasă.

Nu prea am timp liber, pentru că facultatea îmi ocupă mult timp, mai lucrez ca promoter în timpul liber, pentru că îmi place foarte mult să interacționez cu oamenii și găsesc limbă comună cu oricine. Călătoresc cu prietenii prin România, descopăr locurile frumoase, și zilnic mă mulțumesc, că am ajuns aici și pot vedea aceste locuri frumoase, și nu o să mă opresc. Mult timp îl petrec în bibliotecă. La fel cu colegii de la facultate, cămin organizăm diferite petreceri, unde ne implicăm artistic, facem scenarii, le interpretăm, cântăm, dansăm, jucăm diferite jocuri, discutăm diferiți factori economici și ne punem fiecare cu părerea, așa parcă suntem într-o tabără. Îmi place foarte mult cum îmi petrec viața de student!

În timpul liber învăț limbi străine. Mi-am propus să fac asta după ce am lucrat într-o agenție internațională, unde vorbeam cu diferite persoane, de naționalități diferite, pentru că vreau să simt anume limba lor, tradițiile lor, și să le pot povesti în limba lor despre neamul nostru, ca să le fie lor mai ușor să pătrundă în istoria noastră și să înțeleagă ce popor frumos suntem noi, la fel și eu să-i pot înțege pe ei. Dacă folosim engleza sau o altă limbă de legătură multe idei să pierd. În plus, îmi place foarte mult zicala pe carea mi-o repeta diriginta mea: „Câte limbi știi, de atâtea ori ești un alt om”.

Eu cred că am o viață frumoasă aici, cei care vor la fel sau chiar și mai bine, ar trebui să știe că nu e nimic imposibil, totul depinde cât de tare îți dorești acel lucru!

Oriunde te afli, și tu poți deveni voluntar a Unirii completând formularul online: http://www.unire2018.ro/voluntar


Sarcinile zilei de 22 februarie

1.Pune ”Merg” și invită prietenii de pe fb.com la evenimentul Iubim românește!. Distribuie evenimentul pe pagina ta fb.com.  Distribuie postarea În ziua de Dragobete, hai să iubim românește! de pe ok.ru pe contul tău și în 5 grupuri. 

2.Postează pe contul tău de fb.com episodul 1 din "5 minute de istorie - România 1914-1923" și distribuie clipul România Mare - Primul Centenar de pe ok.ru.


Voluntarul Zilei – 22 februarie – Cristina Jalbă

Mă numesc Jalbă Cristina, am 21 de ani şi m-am născut în satul Borogani, raionul Leova, Republica Moldova. Deja de doi ani locuiesc în Bucureşti. Urmez studiile la Universitatea din Bucureşti, Facultatea Administraţie şi Afaceri, anul II. În timpul liber combin cele două mari pasiuni ale mele şi anume: citesc cărţi şi scriu poezii.

Din păcate, nu am prea mult timp de când m-am alăturat Mişcării Unioniste dar simt româneşte din totdeauna. Acesta şi este motivul pentru care implicarea mea în tot ceea ce înseamnă Anul Centenar, tot ceea ce înseamnă ReUnirea, a devenit inevitabilă.

Nu am participat în mod direct la acţiuni ale mişcării unioniste, deoarece am alocat foarte mult timp studiilor, însă în mod indirect am susţinut mereu implicarea persoanelor care luptă pentru Unire 24/7, care simt româneşte şi păstrează cu sfinţenie acest crez în sufletul lor.

Unirea dintre România şi Republica Moldova se va întampla, atât timp cât aceasta este voinţa cetăţenilor, atât timp cât fraţii şi surorile de pe ambele maluri ale Prutului luptă pentru a se reuni, nimeni şi nimic nu-i poate opri. Avem de partea noatră istoria iar 2018, anul Centenar, cu siguranţă este anul în care istoria va fi rescrisă.

Particip la programul de internship organizat de către Platforma Unionistă Acțiunea 2012 (membră a Alianței pentru Centenar), în cooperare cu grupul intraparlamentar Prietenii Unirii, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România și mai multe organizații de studenți basarabeni. În plus, contactez potentiali suporteri ai Unirii pe platforma unire2018.ro

„Într-un moment de renaştere naţională, se poate face reunirea naţiunii române într-un singur stat”. Astfel anul 2018, Centenarul Marii Uniri este cel mai potrivit moment pentru a înfăptui Unirea şi a evita trecerea a încă 100 de ani, pentru a reveni la patria mamă, România.

Pentru Unire au luptat şi luptă în continuare persoane care îşi cunosc istoria, care îşi iubesc patria şi care se trezesc în fiecare zi cu ideea reunificării în suflet.

Numărul persoanelor care mă inspiră pentru a mă implica, în tot ceea ce înseamnă Unirea, este unul foarte mare, de la domnitori, poeţi, oameni care au promovat cultura românească, până la reprezentanţi ai mişcării unioniste şi oamenii politici actuali care luptă zi de zi pentru ca reunirea să fie înfăptuită. Un exemplu demn de urmat şi pentru care am un respect aparte sunt reprezentanţii localităţilor din Republica Moldova care au semnat declaraţii de Unire cu România, de la începutul lui 2018 iar numărul acestora este într-o continuă creştere. Ar fi păcat ca, înconjuraţi fiind de oameni care dau dovadă de curaj şi patriotism, noi cei care putem şi avem dorinţa de a ne implica, să nu o facem.

În 2018 mi-am propus să mă implic în cât mai multe activităţi, pentru a marca Centenarul Marii Uniri aşa cum se cuvine şi anume luptând pentru ReUnire.

Oriunde te afli, și tu poți deveni voluntar a Unirii completând formularul online: http://www.unire2018.ro/voluntar


Sarcinile zilei de 21 februarie

Pregătirile pentru Marșul Centenar sunt în plină desfășurare. Vino weekendul acesta, începând cu ora 11.00, la sediul Mișcării Civice Tinerii Moldovei din Chișinău, str. Pușkin 5B, pentru a lua afișele pe care va trebui să le lipești în localitatea sau instituția ta și în orice loc disponibil, pentru ca mai multă lume să fie informată despre evenimentul respectiv.
Cei din dreapta Prutului pot descărca afișul de AICI. Tipăriți afișul la orice imprimantă și lipiți-l în locuri accesibile, vizibile, posibile. 
Faceți poze cu afișele lipite și postați-le pe rețelele de socializare fb.com și ok.ru cu #marșulcentenar #unire2018. 
Acestea vor fi sarcinile weekendului 24-25 februarie, pentru care se vor oferi puncte.

Până atunci, îndeplinește sarcina zilei de 21 februarie

1. Postează pe conturile tale de fb.com și ok.ru imaginea de mai jos cu textul: 40 pentru #ReUnire! Etichetează în postare 10 prieteni. 
Distribuie postarea Acte de curaj! pe contul tău de ok.ru

 

 

Lasă comentariul Efectuat după îndeplinirea sarcinii zilei de 21 februarie.

P.S. S-au depistat cazuri când imaginile din sarcinile zilei postate pe rețelele de socializare au fost șterse la câteva zile din conturile unora. Dacă nu doriți ca în conturile voastre să apară o imagine cu conținut unionist, sau oricare altă imagine care transmite informație unionistă, atunci ce fel de voluntar al Unirii ești? :) Pentru astfel de cazuri se vor scoate puncte dublu decât cele pe care le primiți.
Haideți să îndeplinim sarcinile corect, pentru că este un lucru important pentru a promova mesajul Unirii prin acțiunile fiecăruia dintre noi!


Sarcinile zilei de 20 februarie

1. Distribuie pe contul tău de fb.com postarea Prima localitate din România care a semnat Declarația de UNIRE și pe contul de ok.ru Să reîntregim Țara în Anul Centenar!

2. Fă o postare cu imaginea de mai jos pe conturile tale de fb.com și ok.ru adăugând textul:
Unirea face puterea statelor și, prin urmare, fericirea lor. 
Ne vedem la Marșul Centenar!
https://www.facebook.com/events/826128124251072/

Lasă comentariul Efectuat după îndeplinirea sarcinilor zilei de 20 februarie.


Voluntarul Zilei – 20 februarie – Ionel Popa

Numele meu este Popa Ionel, m-am născut în localitatea Dodești, județul Vaslui la data de 27 martie 1968. Locuiesc în Municipiul Vaslui. Am foarte puțin timp liber. Sunt pasionat de lectură, uneori compun poezii cu tematică patriotică și socială. Îmi place istoria. Merg la concursuri sportive în calitate mai mult de suporter.

Sunt absolvent al facultății de silvicultură din Brașov. Am absolvit și masterat în administrarea afacerilor la Iași. Am lucrat în silvicultură aproape 12 ani. Din 2005 lucrez ca antreprenor, având o firmă de consultanță în afaceri. Activitatea principală este cea de a acorda sprijin în accesarea fondurilor nerambursabile. Totodată, execut lucrări de proiectare în silvicultură.

M-am alăturat mișcării unioniste în anul 2013 ca suporter. Din decembrie 2017 am început mai activ, ca voluntar. Am participat la acțiunea de la Fălciu de la sfârșitul anului 2017 care mi-a plăcut foarte mult. A fost o adevărată baie în spirit românesc alături de artiști patrioți și tineri înflăcărați de idealul Unirii.

Populațiile din cele două state sunt legate de aceeași limbă, istoria comună, aceleași tradiții. Împreună putem deveni o voce puternică la nivel european și regional. Pe de altă parte, populația românească din stânga Prutului nu va fi capabilă să-și păstreze identitatea națională astfel că va fi rusificată așa cum s-a întâmplat în perioada comunistă. Există chiar un risc ca cele două populații să fie ațâțate una împotriva celeilalte. Integrarea în UE ar conferi alte șanse la o viață mai bună pentru toți moldovenii. Integrarea prin unirea cu România este cea mai simplă mai ales că România deține deja o experiență în acest sens.

Mă implic prin atragerea de noi suporteri și voluntari care să sprijine eforturile de lămurire a populațiilor de pe cele două maluri de Prut. Totodată contribui la promovarea ideilor unioniste în spațiul virtual și nu numai. Mi-am propus să particip în limita timpului disponibil, la acțiunile unioniste.

Unirea se va întâmpla când populațiile din cele două regiuni vor transmite un mesaj ferm către politicienii vremurilor dar și către comunitatea internațională. Unirea odată făcută, trebuie acceptată de comunitatea internațională. Cred că acest proces nu va mai dura mult.

Înaintașii noștri unioniști, apoi Grigore Vieru, Ion și Aldea Teodorovici dar și tineretul unionist cu care am mai intrat în contact fără a putea nominaliza pe cineva anume.

Bunicul meu îmi vorbea des despre Cahul acolo unde mergea des la târg fiind un oraș relativ apropiat. Apoi a făcut armata la Chișinău și războiul atât în Est, până la Stalingrad, cât și în Vest. A prins războiul de la început până la sfârșit... Și-ar fi dorit mult să vadă moldovenii uniți în același stat.

Oriunde te afli, și tu poți deveni voluntar a Unirii completând formularul online: http://www.unire2018.ro/voluntar


Voluntarul Zilei – 19 februarie – Andrei Teodorescu

Mă numesc Andrei Teodorescu și m-am născut pe 22 august 1992 în municipiul Deva, județul Hunedoara. Am crescut în micuțul orășel de malul Someșului, și anume Satu Mare, județul Satu Mare, iar in prezent locuiesc în municipiul București.

Am studiat Sociologia ca domeniu atât la nivel de studii de licență, cât și la nivel de master, licența la Universitatea de Vest din Timișoara. Studiile de master în sociologie pe cercetare le-am urmat la Universitatea din București. La momentul actual îmi continui aventura în cadrul companiei Telekom Romania pe postul de analist servicii clienți în cadrul unui proiect de back office cu Enel Energie Muntenia.

Însă aici ne așezăm gândurile, simțurile și sentimentele unioniste, unul dintre gânduri mă duce către o amintire de la un eveniment petrecut în a II- a jumatate a lunii august 2017: fondarea Alianței pentru Centenar, eveniment petrecut la Palatul Parlamentului, acel moment când am participat ca delegat din partea Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, practic a însemnat începutul susținerii mișcării unioniste.

Devenind un cetățean activ, atât în activitatea privată, cât și în cea profesională, deseori dispun de un timp limitat care nu îmi permite să iau parte la evenimentele mișcarii unioniste. Chiar dacă dispun de un timp limitat, încerc prin activități intelectuale să susțin mișcarea unionistă în anul „leagănului” Unirii, precum contribuția în realizarea unui studiu sociologic din perspectiva exploratorie asupra percepției populației românești din Basarabia față de Unirea cu țara mamă: România.

O întrebare pertinentă sosește de pe drum, iar oamenii de pe stradă, din comunitate, de la muncă, de la școală, bunicii, părinții, rudele și cunoștințele ne pun următoarea întrebare generică: „Când se va întâmpla Unirea României cu Basarabia?” Răspunsul este unul franc și ferm pe care îl ofer tuturor: Se va consfinți atunci când tinerii își vor cunoaște trecutul și prezentul pentru a privi spre viitor! Bineînțeles, luând în considerare voința națională din istoria României, care din acest an devine o țară seculară. Odată ce au înțeles mesajul și lectura din istoria românilor, fără cenzură și tergiversări, doar atunci se va realiza Unirea. Un alt factor important, votul tinerilor în alegerea unor politicieni care să ajungă la un consens pentru a se realiza Unirea din punct de vedere juridic și administrativ. Din punct de vedere lingvistic, istoric și geografic suntem uniți, însă consensul politic poate însemna un gest de reparație istorică.

Un personaj care a luat act de voința românilor din provinciile istorice romanești a fost Regina Maria a României și a tuturor românilor.

În timpul meu liber am activități precum: lectura din cărți de istorie, sociologie; plimbări și poze făcute în oraș. Cel mai important lucru la care mă gândesc: Cum să revenim la monarhie pentru a fi din nou o Românie Mare și unită sub Coroana de Oțel a Regatului Român.

În încheiere, un îndemn al MS Regele Mihai al tuturor românilor de pretutindeni, adresat poporului în anul 2011, în ședința solemnă a Parlamentului reunit în plen: „Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie. Cinismul, interesul îngust și lașitatea nu trebuie să ne ocupe viața. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil și generos.” – M.S. Regele Mihai I (1921-2017)

Oriunde vă aflați, și voi puteți deveni voluntari ai Unirii completând formularul online: http://www.unire2018.ro/voluntar


Sarcinile zilei de 19 februarie

1. Distribuie albumul Adunarea Generală Acțiunea 2012 pe contul de fb.com și Adunarea Generală a Platformei A2012 pe contul de ok.ru și în câte 5 grupuri de pe fiecare rețea.

2. Postează pe contul tău de fb.com episodul 3 din Marea Unire pe Șleau și distribuie clipul Unirea Basarabiei văzută de la Chișinău de pe ok.ru.

Lasă comentariul Efectuat după îndeplinirea sarcinilor zilei de 19 februarie.


Voluntarul Zilei - 18 februarie - Cezar-Victor Năstase

Oriunde vă aflați, și voi puteți deveni voluntari ai Unirii completând formularul online: http://www.unire2018.ro/voluntar